Ja sektorët ku shqiptarët janë më “dembelët”

Punonjësit në hotele, bare–restorante, shërbim ushqimor nuk duket se e “justifikojnë” pagën e tyre, edhe pse ata mund të rezultojnë ndër më pak të paguarit. Nga matjet që ka rezultuar INSTAT për produktivitetin në punë në Shqipëri, ka gjetur se…
Kukan: Në BE askush nuk e pëlqen bojkotin

“Askush në Bashkimin Evropian nuk e pëlqen bojkotin”-thekson eurodeputeti sllovak, Eduard Kukan.  “Sjellja e hijes së të kaluarës nuk është e dobishme apo procesi i zgjerimit do të bëhet edhe më i vështirë me kalimin e viteve”, nënvizoi ai, duke…
FESTIVALI I PATIOS  NË CÓRDOBA-SPANJË

Çdo pranverë në qytetin e Córdoba-s në Spanjë organizohet festivali i Patios. I cili nis me një paradë të njohur si “Beteja e Luleve”, qyteti zyrtarisht nis në festimet gjatë javës së parë të muajit maj. Këtë vit ky festival,…
Skandali/ Kafshët e pamatrikulluara në tregun e Tapizës

Kafshët në tregun e Tapizës, në Fushë Krujë, tregtohen pa certifikata origjine. Ministria e Bujqësisë vendosi më 10 janar të këtij viti mbylljen e tregut, pasi nuk ishin plotësuar kushtet higjieno-sanitare. Kamera e “Fiks Fare” ka dokumentuar gjatë dy muajve,…
Grupi i Vishegradit dënon shantazhin evropian për emigracionin

Kryeministrat e vendeve të grupit të Vishegradit (Polonia, Hungaria, Republika çeke dhe Sllovakia) dënuan sot shantazhin dhe diktatin evropian ndaj tyre përsa i përket politikës emigratore të përbashkët. Mbledhur në Varshavë, kryeminsitrat e katër vendeve që refuzojna kuotat e detyrueshme…
Fruthi, alarm i OBSH-së për Europën: Vaksinohuni!

Rikthehet frika e fruthit në Europë. Sëmundja ngjitëse që mund të shkaktojë probleme të rënda shëndetësore, e madje edhe vdekje, po vazhdon të përhapet me shpejtësi në kontinentin e vjetër, kryesisht në ato vende ku niveli i vaksinimit ka rënë.…