Zbulohet origjina e vërtetë e sëmundjes së Alzheimerit

Zbulohet origjina e vërtetë e sëmundjes së Alzheimerit

Zbulohet origjina e vërtetë e sëmundjes së Alzheimerit: ajo nuk ka lidhje me fushën e trurit që ndikon në kujtesë, por origjina e sëmundjes është vdekja e neuroneve të zonës që kanë lidhje me ç’rregullimet e humorit.

Zbulimi, i cili premton revolucionarizimin në qasjen e “sëmundjes së shekullit”, është bërë nga një studim italian i publikuar në revistën shkencore “Nature Communications”, ku tregohet që depresioni duhet të jetë një “spiun” i sëmundjes së Alzheimerit dhe jo anasjelltas.

Share this post