Orët e fundit të koalicionit

Nga Desada Metaj- Protesta e zgjatur e opozitës duket se ka shkaktuar ngërçin e parë institucional dhe krizën politike brenda mazhorancës, kjo ka lidhje me limitet e regjistrimit të koalicioneve në KQZ. Data 19 Prill është dhe afati i fundit…
Opozita turke kërkon anulimin e referendumit

Opozita turke nisi betejën për të anuluar referendumin, që i jep fuqi të jashtëzakonshme presidentit Recep Tayyp Erdogan, ndërsa Shoqata e Avokatëve dhe vëzhguesit ndërkombëtare thanë se lëvizja e jashtëligjshme e autoriteteve zgjedhore mund të ketë ndryshuar rezultatin. Pavarësisht se…
Pesë fakte për Ishullin e Pashkëve

Thjeshtë duke parë gjigandët e gurtë në Ishullin e Pashkëve, nuk mund të mos pyesësh: përse janë krijuar? Si janë gdhendur? Dhe si janë zhvendosur? 1) RUAJTJA Ka 887 moai rreth ishullit të Pashkëve, por ka patur me mijëra. Ata…
Cila është kënga më e vjetër e njohur?

Për aq kohë sa kanë folur, qeniet njerëzore kanë kënduar dhe kanë bërë muzikë … Megjithatë, pavarësisht pretendimeve të shumta, për këngë nga qytetërimet e lashtan – gjenden të gdhendur në mure apo skalitur në pllaka argjile – është gati…
PS-LSI shtyjnë koalicionin

Mesnata e 19 dhe 20 prillit ose përfundimi i afatit ligjor për regjistrimin e koalicioneve në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve do ta gjejë vendin pa asnjë koalicion të regjistruar. Sipas Kodit Zgjedhor, këtij afati i ka paraprirë regjistrimi i partive…