Pse ëndërrojmë më shumë në disa vende, se sa në disa të tjerë?

Pse ëndërrojmë më shumë në disa vende, se sa në disa të tjerë?

Endrrat më shpesh ndodhin gjatë fazës së “Rapid Eye Movement” (REM) të gjumit, dhe janë më të lehta për t’u kujtuar, në qoftë se zgjohemi gjatë kësaj faze të gjumit ose menjëherë pas kësaj. Teoritë evolucionare theksojnë nevojën për t’u ndjerë të sigurt, në mënyrë që të humbasim vigjilencën dhe të shkojmë për të fjetur, kështu që ne mund të flemë më keq në një mjedis të ri, ose në dhoma që janë shumë të ngrohta, të ftohta, të zhurmshme ose të pakëndshme. Kur zgjohemi më shpesh gjatë natës, kemi më shumë gjasa për të kujtuar ëndrrat tona. Kjo na jep përshtypjen që ëndërrojmë më shumë në disa vende, se sa në disa të tjerë.

Share this post