Nën masa të rrepta sigurie, Franca voton sot për president

Nën masa të rrepta sigurie, Franca voton sot për president

 

Votuesit në Francë sot janë drejtuar drejt kutive për të votuar për presidentin tyre të ardhshëm, ku policia ka marr masat e sigurisë tri ditë para zgjedhjeve.

Rreth 50,000 policë dhe 7,000 ushtarë janë shpërndarë anembanë vendit për të siguruar votimin e qytetarëve, shkruan BBC.

Njëmbëdhjetë kandidatë konkurrojnë për të qenë president të ardhshëm të vendit, me kandidatët kryesorë që mbulojnë spektrin politik nga e majta në të djathtën ekstreme.

Të dy me më shumë vota do të shkojnë në një raund të balotazhit në dy javë.

Vendet e votimit në Francë u hapën në ora 08:00 sipas kohës sonë lokale, edhe pse disa territor filluan votimet të shtunën. Votimi mbaron në orën 20:00, me sondazhin e daljes që pritet menjëherë më pas.

Katër kandidatë janë parë si pretendent për presidencë, konservatori François Fillon, kreu i ekstremit të djathtë Marine Le Pen, qendra liberale Emmanuel Macron dhe Jean-Luc Mélenchon i ekstremit të majtë.

Share this post