Merkel fton “vajzën e parë” në Gjermani, fillimi i një miqësie të bukur?

Merkel fton “vajzën e parë” në Gjermani, fillimi i një miqësie të bukur?

Pas vizitës zyrtare në Shtëpinë e Bardhë ku u Donald Trump refuzoi t’i jepte dorën dhe bëri një shaka të pakëndshme me të, kancelarja gjermane Angela Merkel ka ftuar vajzën e tij të parë, Ivanka Trump në Gjermani.

Ky është udhëtimi i parë zyrtar i saj që pasi i ati mori detyrën e Presidentit të SHBA-ve. Ky udhëtim tregon diçka për marrëdhënien SHBA-Gjermani, por mund të cilësohet edhe si fillimi i një miqësie të bukur.

Ivanka Trump do të marrë pjesë në një panel diskutimi mbi fuqizimin dhe sipërmarrjen e grave  në W-20, një samit i vendeve të G-20-ës që ka për qëllim nxitjen e pjesëmarrjes së grave në fuqinë punëtore dhe barazinë gjinore.

 

Share this post