Ekonomi: Këtë vit risi në turizëm resortet turistike

Ekonomi: Këtë vit risi në turizëm resortet turistike

 

Ministrja e Ekonomisë, Milva Ekonomi e ftuar në “Ekopolitikë” në Ora News, thotë resortet turistike janë risi në vendin, duke përmendur këtu nisjen e ndërtimit të resortit 90 milionë euro në Gjirin e Lalzit.

Pjesë nga biseda:

Ekonomi: Besoj se është një ngjarje krejt e re dhe për herë të parë po hyn një brend ndërkombëtar. Ardhja e kësaj kompanie mundëson që menaxherët të trajnohen nga kompania. Në momentin që vjen një brend për ndërtimin e një restorti turistik është thirrje edhe për investitorë të tjerë. Shqipëria është futur në paketat e dy prej operatorëve tur-operator që shesin paketa në të gjithë botën dhe Shqipëria është pjesë e tyre. Është një model krejt i ri.

Sulçe: Ka zona në jug për resorte?

Ekonomi: Akoma nuk ka një propozim konkret për Kakomenë, por që ka interes për resorte në jug.

Arben Shkodra, kryetar i Shoqatës së Prodhuesve: Kemi një infrastrukturë akoma të pambaruar. Do të ishte e rëndësishme që qeveria të përfundojë infrastrukturën rrugore. E dyta, është përmirësuar infrastruktura energjetike. Njerëzit ankohen, sidomos në jug sepse ka pasur ndërprerje të energjisë. Ka përpjekje për të përmirësuar ambientin. Fatmirësisht, kemi një mos ndërgjegjësim të pushtetit vendor.

Share this post