Erjon Braçe ka një hall më të madh se pushteti

Erjon Braçe ka një hall më të madh se pushteti

Një ditë pas arritjes së marrëveshjes pozitë-opozitë, deputeti i PS dhe kryetar i komisionit të ekonomisë, Erjon Braçe, ju bën thirrje pushtetarëve të kthejnë sytë nga ekonomia dhe hallet reale të bujqëve shqiptarë që i shesin produktet e tyre 2 herë më poshtë se kostoja e tyre.

Më poshtë reagimi i Z.Braçe në faqen e tij në Facebook.

Nga Erjon Braçe

Me falni, po kam nje hall “banal”, jo kaq te madh sa pushteti!!
CPO NDODH ME CMIMIN E PATATES E QEPES, MINISTER?!
Tani, ne mengjes, ne Divjake,

200 leke te vjetra per kilogram patatja e 

250 leke te vjetra per kilogram qepa!!
Ky eshte krim!

2 here me poshte se kostoja cmimi i patates.

2 here me poshte se kostoja cmimi i qepes.
As qe ka te krahasuar me vjet, edhe pse vjet u shit ne kosto;

Per fitim as qe u be fjale!
Kontrollova tregun e madh te shumices tani, 

ne autostrade ne Tirane dhe, 

patatja po u shitet tregtareve te pakices nga ata te shumices qe kane grumbulluar prodhimin ne Divjake, me 750 leke, qepa me 800 leke!!
Ky eshte krim edhe me i madh!

Se te shiteshin ketu me 300 e 350 leke per njerezit qe ushqehen, do ishte gjysma e te keqes;

Njerezit do blinin e produkti do terhiqej nga Divjaka, bujqit ne te gjithe Lushnjen ne fakt!
Por makuteria e ketyre po “tapos” tregun, 

po kalb produktin ose po ul edhe me cmimin.
E di cdo te thote kjo minister?
Qe sezonin e ri, ate qe po vjen, 

te mos kete me kush para per te mbjelle!
Keshtu me domaten ne Kemishtaj e Goricaj, 

keshtu me specin ne Spolate, 

keshtu e me keq me kastravecin kudo, 

keshtu edhe me pataten e qepen.
Per tua kujtuar,

besoj e mbani mend qe ne pataten nuk e cojme dot as per eksport ne vendet e BE?!
E mbani mend Polonine e polaket qe, 

erdhen e bene kontrata nje vit e ca me pare ne Divjake, 

por ne kufi zbuluan se produkti yne nuk lejohej te shitej ne vendet e BE?!
Ka kaluar nje jete-kohe, per bujqit kaq eshte dhe,

asnje treg i ri nuk eshte hapur per paten tone, 

te Divjakes e Lushnjes se pari!
Po e perseris,

ky eshte krim ndaj bujqve, ekonomise se tyre te vogel por eshte krim edhe ndaj ekonomise kombetare!

Share this post