Dhjetë mbiemrat më të përhapur në Kosovë dhe Shqipëri

Nga Salih Mehmeti Mbiemrat e njerëzve (patronimet), përveç përkatësisë identitare, shëmbëllejnë edhe mjedisin social e kulturor. Të tillë janë edhe mbiemrat e njerëzve në Kosovë dhe Shqipëri. Derisa shënimet e Perandorisë Osmane për katër vilajetet shqiptare nuk sjellin gjë me…
Kur imamët bëjnë fe dhe… politikë

Nga Mentor Nazarko Zgjedhjet e fundit në Shqipëri dhe në Kosovë përkojnë me një periudhë të veçantë për besimtarët myslimanë: prej 26 majit deri në 24 qershor është muaji i ramazanit. Por ndërsa zgjedhjet në Kosovë janë në 11 qershor,…
Super e hëna politike. Gjithçka gati për Kuvendin

Seanca e jashtëzakonshme pasdite do të ketë një rend dite të ngjeshur me vendime të rëndësishme, por gjithashtu pritet të jetë nga ato seanca të rralla ku mbizotëron konsensusi i plotë. Me miratimin në mesditë të dekreteve nga presidenti për…
6 rekomandimet e Komisionit Evropian për Shqipërinë

Nëse detyrimet e prapambetura të qeverisë kanë qenë më parë shqetësimi kryesor i institucioneve financiare ndërkombëtare, sot janë rreziqet që vijnë nga koncesionet dhe borxhet që ka pushteti vendor. Komisioni Europian ka dhënë disa rekomandime për Shqipërinë, si një nga…