Tre librat për fëmijë: Aventura, ngjyra dhe tinguj

Shtëpia botuese “Dituria” ka hedhur në treg tre libra për fëmijë, pakoja që përmban libra për çdo grupmoshë dhe është plot ngjyra, tinguj dhe mësime të vlefshme. “Kebaria, vajza që lexonte bukur” nga Janja Vidmar: Vajza me emrin jo fort…
Arsyet pse uraganet vdekjeprurës kanë emra femrash…

Uraganet me emra femërorë janë më vdekjeprurëse sesa stuhitë që u janë dhënë nofka mashkullore, sepse njerëzit i marrin ato më pak seriozisht, thotë një studim. Studimet sugjerojnë se ndryshimi i emrit të stuhisë nga Charlie në Eloise mund të…