Në ditët e sotme, gjithnjë e më shumë njerëzit po bëhen të vetëdijshëm për faktin se shumë prej ushqimeve që konsumojnë çdo ditë janë të importuara nga Kina.
Megjithatë, lind pyetja pse të importohen ushqime, kur ne kemi aq shumë tokë bujqësore? Me siguri janë çmimet e lira me të cilat i marrim këto ushqime.
Edhe pse Shqiperia ka pak gjasa qe te furnizohet nga Kina me keto produkte, eshte mire qe te jeni ne dijeni se cilat jane ato.
Lëng molle:
Kina është e njohur për përdorimin e pesticideve të rrezikshme në prodhimin e ushqimeve, duke përfshirë pesticidet e ndaluara në lëngjet e frutave. Gjithashtu, gati 50% e të gjithë lëngjeve të mollës të shitura në Shtetet e Bashkuara importohen nga Kina.
Kripë industriale:
Kinezët shpesh përdorin kripë industriale si kripë tryezë, kështu që ka gjasa të larta që ne shpesh konsumojnë kripë industriale, e cila mund të çojë në rrezik për atak në zemër, presion të lartë të gjakut, dhe hipertension.
Pulë:
Kina shpesh ka probleme me gripin e shpendëve dhe sëmundjeve të tjera ushqimore. Në vitin 2013, Departamenti Amerikan i Bujqësisë miratoi shitjen e pulave kineze në Amerikë. Megjithatë, hulumtimet kanë treguar gjithashtu se pulat që merren nga Kina janë të ushqyera dhe të mbajtura në kushte katastrofike.
Oriz plastik:
Kina gjithashtu prodhon oriz plastik i cili importohet edhe në shtete të tjera. Ky oriz është bërë nga rrëshirë dhe patate dhe është më i vështirë për t’u zier. /shendeti.com